10 Eylül 2016 Cumartesi

Deri İltihabi

Deri İltihabı
 
“Allah kimseye vermesin” dediğimiz hastalıklardandır deri iltihabı. Dış yüzeyde olduğu için psikolojik sorunlarda yaratmaktadır. Peki, nedir bu deri iltihabı? Neden oluşur?  Nasıl tedavi edilir? Tedaviye destek olarak kullanılan bitkiler var mıdır? Şimdi bu soruların cevaplarına hep beraber bakalım.

Deri iltihabına çoğunlukla kullandığımız sabun, deterjan, boyalar sebep olur. Teşhisi koyduktan sonra ilk iş bunun neye neden olduğunu bulmak gerekmektedir. Ancak deri iltihaplanmasını egzama, sedef gibi diğer deri hastalıklarından ayırmak gerekmektedir. Deri iltihabı hastalığı enfeksiyon kaynaklıdır.  Şişlik, kaşıntı, deri lezyonu, kızarıklık, yara gibi etkileri vardır. Hatta söz konusu olan bölge sıcak ve hassas olur. Bazı çeşitlerinde sulanma kabuklanma ve kabartılarda oluşabilmektedir. Kesinlikle belirtilerin göründüğü lezyonlu bölgeyi kaşımamak gerekmektedir. Eğer kaşınır ise ve biz bu bölgeyi kaşırsak daha büyük iltihaba veya yayılmaya neden olunabilir. Ayrıca hasta kesinlikle dinlenmeye çekilmelidir.

Deri iltihabında da bitkilerin yeri çok büyüktür. Ebegümeci ile birlikte yapılan kür lezyonlu bölgeye sürüldüğü takdirde tedaviye destek amaçlı kullanılmaktadır. Labada, ve pelin yaprağı da deri iltihabında tedaviye destek amaçlı kullanılabilinen bitkiler arasındadır. Hatmi çiçeği, çuha çiçeği kökü ve çıban otu da deri iltihabında kullanılabilecek bitkiler arasında en baş sıralarda yer almaktadır. Nişastada bu hastalıkta kullanılan iddialı tedavi desteklerinden biridir. Yukarıda belirttiğimiz bitkilerin kimi deri iltihabının belirtilerinin olduğu bölgeye sürülürken kimi de kaynatılarak içilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder