10 Eylül 2016 Cumartesi

Egzema Hastalik Hakkinda

Egzema   çirkin görünüşlü bir deri hastalığıdır. Bu nedenle insan psikolojisini aslında etkiler. Ancak egzema hastalığının bir tehlikesi yoktur. Peki, egzema hastalığı neden oluşur? Belirtileri nelerdir? Tedavisi mümkün müdür?  Tedaviye destek amaçlı kullanılacak bitkiler var mıdır? Haydi gelin hep birlikte bu sorulara yanıt bulmaya çalışalım.
Egzama genellikle alerjik nedenlerden dolayı ortaya çıkar. Ancak Sinir, stres aşırı duygusallıkta egzamayı tetiklemektedir. Ancak egzema çeşitlerinden en sık rastlananı alerjik kökenli egzemalardır.
Egzemanın oluştuğu bölgelerde şişkinlik ve pütürlü bir görüntü oluşabilir. Kırmızı renk alır lezyonlu bölge. Ayrıca kaşıntılı bir hastalıktır ve kabuklanmaya bağlı döküntülerde görülebilir. Daha ileri egzema hastalığında sulu yaralarda ortaya çıkmaktadır. Eğer egzema doğru şekilde tedavi edilmezse ciltte soyulma ve kalınlaşma oluşabilmektedir.
Peki, egzema hastalığına bitkisel destek olarak neler kullanılabilir? Neler yapılabilir? Papatya bitkisinin egzema süzerinde tedaviye destek olarak etkisi çok büyüktür. Çok amaçlı kullanılabilmektedir. Aynı şekilde meyan kökü de egzema tedavisine destek amaçlı kullanılabilinmektedir. Aloe Vera ve lavantanın etkileri de egzema tedavisinde oldukça önemlidir. Bu belli başlı bitkiler dışında sarı kantaron, beyaz dut, ada çayı ve süpürge otu da egzema tedavisinde destek olarak kullanılabilmektedir.
Tüm bu tedavi çeşitlerinin yanı sıra doktor kontrolü ve stresten olabildiğince uzak durmakta çok önemlidir. Beslenme düzenini ve alışkanlıklarımızı gerekirse değiştirmemiz de gerekmektedir. Unutmayın ki sağlık her şeyden önemlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder