13 Eylül 2016 Salı

Fistul Hastalik

Fistül hastalığı en zor hastalıklardan biridir. Acı verici ve moral bozucu bir hastalıktır. Peki, nedir bu fistül hastalığı? Tedavisi nedir nasıl yapılır? Bitkisel alanda tedaviye destek çözüm yolları var mıdır? Gelin hep beraber fistül hastalığını inceleyelim.

Fistül,  anüs etrafında, kalın bağırsak ile cilt arasında oluşmuş açıklıklara denmektedir.  Zaman zaman apse yapar.  Yani apse dediğimiz iltihaplara yol açmaktadırlar. İlerledikçe de iltihaplı ya da dışkı benzeri akıntılara neden olmaktadır. Zaten fistül hastalığına sahip olan kişilerin en çok sikayetçi olduğu hastalık belirtisi de işte bu akıntılardır. Çünkü çok rahatsız edicidirler. Akıntılar, iç çamaşırını kirletebilir, kaşıntı yaratabilir. Fistülün tedavisi doktor kontrolünde kullanacağınız antibiyotiklerdir. Eğer bu tedaviye cevap vermezse hastalık, sadece ameliyat ile çözüme kavuşturulmaktadır. Ancak fistülün bir çeşidi olan anorektal fistüller tekrar edebilir hastalık çeşitlerindendir.
Fistül tedavisine bitkisel destek olarak en başta adaçayı kullanılmaktadır. Sinemaki de fistül tedavisinde kullanılan bitkiler arasında başı çekmektedir. Ceviz ve kükürt’te fistül tedavisine destek amaçlı kullanılabilinmektedir. Fistül hastalığının tedavisi ve kontrolü zor olmakla birlikte bitkisel yöntemler hastalığının iyileşme sürecinde etkili olmaktadır.

Fistül tedavisinde en çok dikkati çeken tedavi desteği ise Patlıcan saplarıyla hazırlayıp uygulayacağınız formüller…

Tabi bu tedavi destekleri dışında beslenmemize de çok önem vermeliyiz.
Unutmamalıyız ki sağlığımız her şeyden daha önemlidir. Küçük veya büyük hastalıklar demeden tedavi olmalıyız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder