10 Eylül 2016 Cumartesi

DİL İLTİHABI

Dil iltihabı, aslında çok sık olarak görülmeyen bir hastalık olsa bile etkilediği insanların hayat kalitesini önemli ölçüde bozan bir hastalıktır. Genellikle çürük dişler, sigara çok alkol gibi durumlardan kaynaklanmakta ve tedavisi de bulunmaktadır.

    Dil iltihabı, olan kişinin dilinin üzerinde kırımızı lekelenmeler ve su dolu kesecikler oluşmaya başlamaktadır. Bu durum fark edilir edilmez hemen bir hekime başvurulmalı ve verilen tedavi de kesilmeden yapılmalıdır. Bu hastalık tedavi edilmediği takdirde dil kanserine kadar döndürebilen bir hastalık olması ile bilinmektedir. Bu hastalık tıp dilinde glossip diye de bilinmektedir. Dil iltihaplanmasının tıbbi tedavisine başlandığı zaman bitkilerden de yardım alınabilinmektedir.

Ahududu, adaçayı, meyan kökü gibi bitkilerin su ile kaynatılarak her gün gargarasının yapılması da bu iltihaplanmayı çabuk çözecektir. Her gün düzenli olarak bu gargara yapılacak ve bir süre ağız da bekletecektir. Bunun yanında da doktorun vermiş olduğu antibiyotik tedavisine devam edilecektir. Çok aşırı sıcak ve ya çok aşırı soğuk şeyleri yiyip içmeyi alışkanlık haline getirmiş olan kişilerde de sıklık ile görülen bu hastalığın geçme süreci neredeyse 1 ayı bulabilmektedir. Tedavisi mutlaka yapılmalı ve aksatılmamalıdır. Yoksa dil kanseri belirtileri görülmeye başlanabilir. Bu iltihap sırasında kişi yeme içme ve konuşmada zorlanabilmektedir. Sıcak ve soğuk şeyler yememeye ve kendini zorlamamaya dikkat edilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder